ВЕСТИ

На Катедри за породиљство, стерилитет и вештачко осемењавање Факултета ветеринарске медицине у Београду, 07. јуна 2022. приступне беседе одржали су чланови АВМ СВД:

  • Проф др Слободанка Вакањац: “ Разлози неуспеха антибиотске терапије код маститиса крава”;
  • Проф др Витомир Ћупић: „Нерационална примена антимикробних лекова у ветеринарској медицини ризик по јавно здравље.“.

 

 

 


 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

 Академија ветеринарске медицине Српског ветеринарског друштва у складу са својим овлашћењима и планом активности за 2022. годину организује одржавање приступних беседа чланова АВМ СВД, 07.јуна.2022. у 12 сати на Факултету ветеринарске медицине у Београду у предаваоници Катедре за породиљство, стерилитет и вештачко осемењавање.

     Приступне беседе одржаће:

  • Проф др Слободанка Вакањац: “ Разлози неуспеха антибиотске терапије код маститиса крава”;
  • Проф др Витомир Ћупић: „Нерационална примена антимикробних лекова у ветеринарској медицини ризик по јавно здравље.“.

      Стручни скуп је отворен за све  заинтересоване и биће одржан уз поштовање свих противепидемијских мера.

       БУДИМО ОДГОВОРНИ!

 

 Генерални секретар АВМ СВД                                           Председник АВМ СВД

  Проф др Радмила Марковић                                                     Др Зоран Рашић

 

 


 

 

     У централном амфитеартру Факултета ветеринарске медицине у Београду, 19.маја 2022. у организацији АВМ СВД предавање је одржао Проф др Миодраг Стојковић, редовни члан АВМ СВД, један од најугледнијих генетичара на свету. Тема предавања била је „Секвенцирање РНК и метилације ДНК раних људских ембриона и плурипотентних матичних ћелија – лов на биомаркере, абнормални развој и болести“.

     Предавању је присуствовало око 100 стручњака из свих области биолошкомедицинских наука из различитих научноистраживачких институција из целе Србије.Предавању су присуствовали и чланови Секције за хистологију и ембриологију Српског лекарског друштва.

     Проф Стојковић је на бриљантан начин, упознао присутне са неким резултатима истраживања у којима је он учествовао а која су реализована у научноистраживачким центрима у Харварду, Њукастлу, Валенсији, Севиљи, Минхену и у Србији.Резултати истраживања упућују на повећање свести о опасности од загађења животне средине и нуде решења за превазилажење неких здравствених проблема који оптерећују човечанство.

       Предавање је у научној и стручној јавности наишло на веома позитиван пријем.