Зоонозе

Упутство учесницима 24. Симпозијума епизоотиолога и епидемиолога

 

Поштоване колегинице и колеге,
На крају овог текста погледајте кратко Упутство учесницима Симпозијума са основним детаљима око одржавања Симпозијума, висини и начину уплате котизације, информације за потенцијалне спонзоре, као и основни контакти везани за саму организацију Симпозијума.
Потенцијалне спонзоре молимо да се што пре јаве ако су заинтересовани за учешће на Симпозијуму, пре свега због ограниченог рока који је потребан за припрему рекламног материјала и штампање Зборника кратких саопштења.
Предаја кратких садржаја радова који ће се излагати на Симпозијуму је завршена. Морамо да се похвалимо да, као и ранијих година, постоји велико интересовање за Симпозијум, тако да је до сада послато 65 радова за излагање на Симпозијуму.
Детаљније информације око Програма Симпозијума и друге битне информације око одржавања Симпозијума ћемо послати у Другом обавештењу.
Све вас позивамо да погледате послате документе, као и да својим активним или пасивним учешћем подржите наш традиционални научно стручни симпозијум. Симпозијум ће бити акредитован код Ветеринарске коморе као део едукације ветеринара уз напомену да је Симпозијум намењен и за едукацију лекара.

С поштовањем,

Тамаш Петровић
Председник Организационог и
Научног одбора Симпозијума

др Тамаш Петровић, научни саветник
Научни институт за ветеринарство «Нови Сад»
Руменачки пут број 20,
21000 Нови Сад
тел: ++ 381 21 4895 321
Моб: +381 64 818 5410
http://niv.ns.ac.rs/?p=208
[email protected]

Српско ветеринарско друштво
Булевар ослобођења 18
11000 Београд
тел/факс: +381 11 268 51 87
e-mail: [email protected]

ПРЕУЗМИ УПУТСТВО

 

 

 

 

 

 

 

„XX СИМПОЗИЈУМ ЕПИЗООТИОЛОГА И ЕПИДЕМИОЛОГА“
(XX ЕПИЗООТИОЛОШКИ ДАНИ)
18.-20. април 2018.године
Хотел „БРЕЗА“, Врњачка Бања

 

Зборник радова XХ Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога

 

 

 

 

„XIX СИМПОЗИЈУМ ЕПИЗООТИОЛОГА И ЕПИДЕМИОЛОГА“
(XIX ЕПИЗООТИОЛОШКИ ДАНИ)
05.-07. април 2017.године
Хотел „СРБИЈА“, Вршац
ДРУГО ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштоване колеге,

Шаљемо вам Друго обавештење за XIX Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога (XIX Епизоотиолошке дане).

Симпозијум је акредитован од стране Стручног одбора ВКС са 12 бодова (4 бода за сваки дан учешћа). 

Испред Секције за зоонозе као носиоца организације овога Симпозијума током последњих 19 година, све вас позивам да било активно или пасивно учествујете у раду нашег традиционалног Симпозијума и тиме допринесете његовом успеху.

Преузми програм у пдф формату

Срдачан поздрав

Тамаш Петровић

 

 

 

„XIX СИМПОЗИЈУМ ЕПИЗООТИОЛОГА И ЕПИДЕМИОЛОГА“
(XIX ЕПИЗООТИОЛОШКИ ДАНИ)
05.-07. април 2017.године
Хотел „СРБИЈА“, Вршац
ПРВО ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Поштоване колегинице и колеге,
Као и до сада, већ традиционално по 19-ти пут, организацију Симпозијума епизоотиолога и епидемиолога (XIX епизоотиолошки дани) преузима Секције за зоонозе Српског ветеринарског друштва. На састанку Секције за зоонозе СВД и представника епизоотиолошке и епидемиолошке службе Србије, одржаног 22. децембра 2016.године разматрана је општа епизоотиолошка ситуација и донета је одлука о потреби организовања традиционалног Симпозијума Секције за зоонозе у његовом редовном термину – у априлу 2017.године у виду скупа регионалног карактера и у суорганизацији са Ветеринарским специјалистичким институтом „Панчево“ из Панчева.
Актуелна и веома сложена епизоотиолошко-епидемиолошка ситуација у земљи и региону одавно бележи заједничке проблеме па је то реална прилика да се на овом Симпозијуму анализира постојећа ситуација и донесу заједнички закључци и смернице за даље мере праћења и контроле заразних болести животиња и зооноза.

ТЕМАТИКА / ТЕМАТСКА ЗАСЕДАЊА
– Актуелна епизоотиолошко/епидемиолошка ситуација у земљи и окружењу;
– Заразне болести и зоонозе вирусне етиологије;
– Заразне болести и зоонозе бактеријске етиологије;
– Заразне болести и зоонозе паразитске етиологије;
– Високо контагиозне и егзотичне заразне болести у Р. Србији током 2016 године и планови надзора, контроле и ерадикације у 2017.години;
– Патологија у дијагностици актуелних заразних болести и зооноза у Србији и окружењу;
– Слободне теме

Пријава кратких садржаја реферата и саопштења је најкасније до 01. марта 2017.године. Кратак садржај рада треба доставити у електронској форми на највише једној страници А4 формата и до 300 речи (двојезично – на српском (ћирилица) и енглеском језику) на адресу: [email protected]. У прилогу је дато „Упутство за писање кратких садржаја“. Научни одбор задржава право коначне одлуке о уврштавању рада у Програм Симпозијума. Информација о прихватању/одбијању рада за Симпозијум ће бити послата ауторима радова до 10 марта 2017.год. Сви радови саопштени на Симпозијуму ће се штампати у Зборнику у виду кратких садржаја на српском и енглеском језику (у електронској верзији). Аутори прихваћених кратких садржаја радова ће имати могућност да уколико желе напишу рад у целости од 5-8 страница са литературом који би се штампао у часопису Архив ветеринарске медицине. Радови у целости, послати за штампу у Архив ветеринарске медицине (http://niv.ns.ac.rs/?page_id=804&lang=lat ) би се прихватали за штампу после рецензије и према пропозицијама часописа. Рок за предају радова у целости је 01. април 2017.године, на e-mejl: [email protected].

О висини котизације, ценама смештаја у хотелу „СРБИЈА“ у Вршцу, броју бодова за правдање лиценце који ће скуп добити након регистрације код Ветеринарске коморе Србије и другим техничким детаљима ћемо вас обавестити чим будемо имали све потребне податке.

Контакти: Секција за зоонозе СВД, Бул. Ослобођења 18, 11000 Београд, Тел/факс: +381 11 2685-187; др Тамаш Петровић, +381 21 4895-321, +381 64 818 5410, [email protected]

Председник Секције за зоонозе СВД
др Тамаш Петровић с.р

Преузми упутство за ауторе