Обавештење о одржаном предавању

У централном амфитеартру Факултета ветеринарске медицине у Београду, 19.маја 2022. у организацији АВМ СВД предавање је одржао Проф др Миодраг Стојковић, редовни члан АВМ СВД, један од најугледнијих генетичара на свету. Тема предавања била је „Секвенцирање РНК и метилације ДНК раних људских ембриона и плурипотентних матичних ћелија – лов на биомаркере, абнормални развој и болести“.

Предавању је присуствовало око 100 стручњака из свих области биолошкомедицинских наука из различитих научноистраживачких институција из целе Србије.Предавању су присуствовали и чланови Секције за хистологију и ембриологију Српског лекарског друштва.

Проф Стојковић је на бриљантан начин, упознао присутне са неким резултатима истраживања у којима је он учествовао а која су реализована у научноистраживачким центрима у Харварду, Њукастлу, Валенсији, Севиљи, Минхену и у Србији.Резултати истраживања упућују на повећање свести о опасности од загађења животне средине и нуде решења за превазилажење неких здравствених проблема који оптерећују човечанство.

Предавање је у научној и стручној јавности наишло на веома позитиван пријем.