Одржано традиционално „плаво вече” Српског ветеринарског друштва

Пожаревац је пре пар дана, поново био место окупљања ветеринара Браничевског и Подунавског округа.

Скуп је организовала Браничевско-Подунавска подружница Српског ветеринарског друштва којом председава Иван Милош, др вет. мед.

Скуп су додатно увеличали председник Српског ветеринарског друштва проф. др Милорад Мириловић и потпредседник, проф. др Владимир Нешић, професори Факултета ветеринарске медицине у Београду.

За разлику од седница и састанака које имају научни карактер, на овој тзв. „плавој вечери“ која је пре свега у свечаном тону, председник подружнице, је у име свих чланова доделио захвалнице колегама који су у претходном периоду отишли у пензију или ће ускоро испунити тај услов.

То је гест захвалности на свему што су учинили да унапреде и очувају ветеринарску струку.

Драгану Рогожарском, дугогодишњем председнику подружнице, уручена је плакета за посебан допринос унапредјењу рада подружнице и целог Српског ветеринарског друштва.

„ Пожаревац је био, али и остао упечатљиво место на ветеринарској мапи Србије, јер упорно показује да у овом крају имамо квалитетне кадрове да одолимо савременим изазовима, али ништа мање битно, имамо добру ветеринарску организацију која је у стању да унапређује струку и међуколегијалне односе“ рекао је председник Спског ветеринарског друштва.

Захвалнице