Обавештење
На Катедри за Хигијену и технологију намирница Факултета ветеринарске медицине у Београду, 10.11.2022. у организацији Академије ветеринарске медицине Српског ветеринарског друштва, одржан је стручни скуп са темом
„СИГУРНОСТ И КВАЛИТЕТ МЕСА ЖИВИНЕ“.
У оквиру стручног скупа одржана су следећа предавања:
– „Производња и потрошња меса живине у свету“
Проф. Др Милан Балтић, Факултет ветеринарске медицине Београд;
– „Миопатије бројлера, познато-непознато и нови правци истраживања“
Др Марија Бошковић Каброл, Факултет ветеринарске медицине Београд;
– „Кулинарски и индустријски поступци омекшавања меса бројлера“
Др Марија Старчевић, Војска Србије.
Предавањима је присуствовало око 40 доктора ветеринарске медицине, прехрамбених технолога, инжењера сточарства и осталих стручњака који се баве живинарском производњом и прехрамбеном индустријом.
Предавања су код свих учесника стручног скупа наишла на позитиван пријем.