Прво обавештење – 25 Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога (XXV епизоотиолошки дани)

Поштоване колегинице и колеге,

Дозволите ми да вас поздравим испред Секције за зоонозе Српског ветеринарског друштва.

Овом приликом желимо да вас обавестимо да Секција, као и сваке године до сада, организује традиционални, а сада и јубиларни, 25. пут по реду, симпозијум „XXV Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога“ (XXV Епизоотиолошки дани) у виду једног научно-стручног симпозијума, који ће се одржати од 24. до 26. априла 2023. године у Туристичком насељу „Рибарско острво“ у Новом Саду. Ове године суорганизатор Симпозијума је Научни институт за ветеринарство „Нови Сад“ из Новог Сада.

Основна идеја и циљ Симпозијума је да у оквиру њега дискутујемо о темама које не познају границе и који нас везују све заједно у целој регији (Балкана). Стога, веома поздрављамо учешће наших колега из региона. Истовремено, посебно поздрављамо и све веће активно и пасивно укључивање колега епидемиолога у рад Симпозијума у области зооноза. Осим сада већ традиционалног програма, имаћемо прилику да чујемо предавања еминентних стручњака и научника из Европе који ће нам представити нека најновија истраживања високо контагиозних заразних болести животиња у европским и ширим размерама (Конзорцијум ЕПИЗОНЕ ЕРГ https://www.epizone-eu.net/en/home/annual-meeting-2023.htm).

Све вас позивамо да погледате прво обавештење о одржавању симпозијума у прилогу ове поруке, као и кратко упутство за писање кратких садржаја радова и да својим присуством, активним или пасивним учешћем подржите ово наше традиционално научно стручно дружење.

Симпозијум ће бити акредитован код Ветеринарске коморе као део едукације ветеринара уз напомену да је Симпозијум намењен и за едукацију лекара.

С поштовањем,

Тамаш Петровић

Председник Секције за зоонозе СВД

 

др Тамаш Петровић, научни саветник
Научни институт за ветеринарство «Нови Сад»
Руменачки пут број 20,
21000 Нови Сад
тел: + 381 21 4895 321
Моб: +381 64 818 5410
http://niv.ns.ac.rs/?p=208

[email protected]

Српско ветеринарско друштво
Булевар ослобођења 18
11000 Београд
тел/факс +381 11 268 51 87
е-маил: [email protected]

 

ПРЕУЗМИ УПУТСТВО ЗА АУТОРЕ

ПРЕУЗМИ ПРВО ОБАВЕШТЕЊЕ