Завршна фаза Анкете

Поштоване колегинице и колеге,

Заједничким деловањем Секције за Малу Праксу СВД-а и Удружења Ветеринара Велике Праксе Србије саставили смо анкету која се односи на ветеринаре који се баве праксом у Србији, и која се сада налази у завршној фази. Анкету је за сада попунио велики број ветеринарских амбуланти и станица и њоме је обухваћено преко 30% запослених ветеринара који раде праксу што свакако даје једну јаснију слику стања у коме се налази ветеринарска пракса у Србији данас. Посебно смо захвални колегама који су се мало више потрудили и оставили коментаре везане за поступке који би могли да унапреде садашње стање. Резултати анкете биће објављени на нашим сајтовима после 10.9.2017. односно по завршетку саветовања на Златибору о чему ћете бити обавештени. Овим писмом желимо да замолимо колеге који нису попунили анкету да нам се придруже и да то ураде.  Такође анкета ће бити доступна и у ” папирној ” форми на Саветовању ветеринара Србије. Више информација о анкети, као и попуњену анкету можете оставити на штанду Удружења Ветеринара Велике Праксе Србије.

 Пошли смо од чињенице да ми алтернативно занимање немамо.Идеја којом смо се водили била је добијање података о типу праксе коју свакодневно обављате, броју и старосној доби запослених ветеринара и ветеринарских техничара као и о њиховој стручној оспособљености а све са циљем да сагледамо стање у ветеринарској пракси Србије данас, а које није баш на завидном нивоу.                                                        

Такође желимо да од Вас чујемо који су то проблеми са којима се сусрећете у свакодневном раду како би могли да их идентификујемо и направимо стратегију за њихово решавање пред релевантним установама и институцијама.

Полазећи од горе наведених идеја молимо Вас да нам помогнете тако што ћете искрено попунити анкету јер само заједнички и узимањем активног учешћа у решавању проблема који евидентно постоје и накупљају се годинама, ми можемо подићи углед ветеринарске струке у Србији и да наша струка поново буде струка од јавног значаја а не услуга, као што је то сада случај.

Анкета је анонимна, није потребно оставити никакве податке, и за њено попуњавање је потребно мање од 10 минута.

Линк који води до анкете је: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhc97-3hlBpatqTSHyRJ5srCAD9PPmXHSvFPup8KAzuBnezg/viewform

 

За све сугестије и примедбе које имате можете послати електронску пошту на:

Секција за Малу Праксу СВД-а:  [email protected]

Удружење Ветеринара Велике Праксе Србије: [email protected]

 

Срдачан поздрав од руководства Секције за Малу Праксу СВД-а и руководства УВВПС.